Najveća naučnopopularna konferencija

Najveća naučnopopularna konferencija

1. oktobar 2013.[:]

 

U Beogradu se od 2. do 3. oktobra održava najveći naučnopopularni događaj ove godine – Prva regionalna konferencija promocije nauke

Ove jeseni, pod pokroviteljstvom Uneska, Centar za promociju nauke organizuje Prvu regionalnu konferenciju promocije nauke SCIPROM. Konferencija se održava 2. i 3. oktobra u Beogradu. Cilj Konferencije je da okupi stručnjake u oblasti promocije nauke: promotere nauke i entuzijaste iz regije, kako bi razmenili iskustva, ojačali mrežu i zajednički formulisali naredne korake u pravcu jačanja i produbljivanja veze između nauke i društva u našoj regiji.

SCIPROM konferenciju čini 13 panela: tri glavne sesije i 10 paralelnih, 87 govornika, oko 300 registrovanih učesnika i 6 pratećih događaja (naučni kampovi, UNESKO škola, poster sesije, biznis bistro, Chevening otvoreni dan i društveni programi).

Sastanak konzorcijuma EU COMENIUS projekta naučnih kampova čini pretkonferencijski program koji počinje 1. oktobra.

Uneskova škola predstavlja specijalnu interaktivnu školu naučnog novinarstva za Jugoistočnu Evropu, i organizuje se u okviru Konferencije kao paralelni program u trajanju od 3. do 5. oktobra u prostoru hotela Park.

U okviru SCIPROM konferencije, predstavnici Chevening fondacije, zajedno sa predstavnicima Ambasade Velike Britanije u Beogradu, u okviru Chevening otvorenog dana predstaviće mogućnosti i detalje u vezi sa procesom stipendiranja i studiranja u Velikoj Britaniji.

SCIPROM konferencija se održava u prostorijama Narodne banke Srbije, u Nemanjinoj ulici (ulaz iz Ulice Svetozara Markovića).

Istražite više o SCIPROM Regionalnoj konferenciji promocije nauke    

Ostale aktivnosti