Ornitološki školski klubovi

Ornitološki školski klubovi

U nedelju, 06. novembra 2016.godine, u 11 časova u Naučnom klubu Kragujevac realizovaće se radionica u okviru projekta ,,Ornitološki školski klubovi’’[:]

birdU nedelju, 06. novembra 2016.godine, u 11 časova u Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac realizovaće se radionica u okviru projekta ,,Ornitološki školski klubovi’’.

Projekat realizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, u saradnji sa Naučnim klubom u Kragujevcu. Projekat se realizuje u šest gradova u Srbiji (Niš, Leskovac, Kruševac, Kragujevac, Šabac i Loznica), a u Kragujevcu u projetu učestvuje pet osnovnih škola: OŠ ,,Dragiša Luković Španac’’, OŠ ,,Mirko Jovanović’’, OŠ ,,Moma Stanojlović’’, OŠ ,,Vuk Stefanović Karadžić’’ i OŠ ,,Natalija Nana Nedeljković’’.

Cilj projekta je edukacija dece o ugrožavanju i zaštiti prirode i njihovo aktivno uključivanje u različite programe zaštite, kao i formiranje Ornitoloških školskih klubova u školama. Ovim projektom, osim učenika, edukuje se i nastavnici i omogućava obogaćivanje vannastavnih aktivnosti.

Planirane aktivnosti u okviru radionice:
1. Predavanje o pticama (istraživanje i zaštita)
2. Pravljenje kućica, hranilica i pojilica za ptice i podela brošura sa uputstvima
3. Predavanje o značaju i metodologiji popisa ptica i kratak izlet kao praktična vežba
4. Igrica sa korišćenjem edukativne table Svaka škola učesnica će dobiti edukativnu tablu i brošure, kao i po jednu kućicu/hranilicu za ptice.

Ostale aktivnosti