Radionica o zakonima hidrostatike

Radionica o zakonima hidrostatike

U ponedeljak 4. marta je u Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac održana radionica u okviru projekta Čaša čiste vode“, koji po Javnom pozivu finansira Centar za promociju nauke

Osnovni cilj ovog projekta je upoznavanje sa zakonima hidrostatike kao i sticanje novih saznanja o vodi i razvijanja svesti o očuvanju i važnosti čiste vode.

Pitanje značaja vode za ljudski rod staro je koliko i sama ljudska civilizacija. Voda je deo čoveka, deo naše hrane, nezaobilazna karika dobijanja energije. Drugi ne manje važan cilj je da se društvenjacima približe prirodne nauke.

Fizika i bajka ili fizika kao bajka kao trilogija eksperimenata iz hidrostatike i priča o Čudaku koji živi u šumi i pije čistu vodu! Iza sedam mora, iza sedam gora… Ako pijete čistu vodu čuda će se dogoditi. Da li čelična igla može da pliva na površini vode? Čiste vode. A spajalica, dugme i na kraju novčić? Sve ovo za vreme Zimske škole mogli su da otkriju učenici starijih razreda osnovnih škola grada Leskovca.

Učesnici radionice bili su učenici Osnovne škole „Josif Kostić“ iz Leskovca, koja ove nedelje obeležava 165 godina postojanja.

Ostale aktivnosti