Završena realizacija projekta „MISLI“

Završena realizacija projekta „MISLI“

U Regionalnom centru 16.12.2018. godine završena je realizacija projekta „MISLI“

Projekat „MISLI“ podržan je od strane Regionalnog centra po Javnom pozivu Centra za promociju nauke i jedan je od izabranih projekata za realizaciju.

Projekat “Misli“ imao je za cilj razvijanje svesti kod učenika o važnosti povezivanja teorije i prakse. Rad na projektu upoznao je učenike različitog uzrasta sa naučnim metodama rada kroz istraživanje. Tako su učenici uz pomoć nastavnica hemije prepoznali neku pojavu, samostalno odredili metode kojima su ispitivali i pratli rezultate kroz određene laboratorijske uslove i na kraju uradili svoj prvi istraživački rad.

Posle radionice „Moji ogledi –za moje istraživanje” gde su učesnici radili eksperimente u kojima su želeli da dokažu svoje ideje i pratili određene parametre, beležili rezultate i sakupljali opažanja, počeli su da pišu  svoj prvi istraživački rad. Na ovoj poslednjoj radionici, urađene naučnoistraživačke radove učesnici su prezentovali i dobili diplome za učestvovanje u projektu.

Autori i realizatori radionica na ovom projektu bile su Nena Stojanović, nastavnica hemije u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“, Snežana Mišić, nastavnica hemije u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“ u Nišu, Aleksandra Petrović i Slađana Jović, nastavnice hemije u Gimnaziji „Svetozar Marković“.

Ostale aktivnosti