Čaša čiste vode

Čaša čiste vode

U ponedeljak 4. marta je u Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac održana radionica iz projekta „Čaša čiste vode“, koji po Javnom pozivu finansira Centar za promociju nauke

Osnovni cilj ovog projekta je upoznavanje sa zakonima hidrostatike kao i sticanje novih saznanja o vodi i razvijanja svesti o očuvanju i važnosti čiste vode.

Pitanje značaja vode za ljudski rod staro je koliko i sama ljudska civilizacija. Voda je deo čoveka, deo naše hrane, nezaobilazna karika dobijanja energije.Drugi ne manje važan cilj je da društvenjake prevede u prirodnjake tj. da pokaže da su i prirodne nauke čarobne poput bajke.

Fizika i bajka ili fizika kao bajka kao trilogija eksperimenata iz hidrostatike i priča o Čudaku koji živi u šumi i pije čistu vodu! Iza sedam mora, iza sedam gora… Ako pijete čistu vodu čuda će se dogoditi. Da li čelična igla može da pliva na površini vode? Čiste vode. A spajalica, dugme i na kraju novčić? Sve ovo za vreme Zimske škole mogli su da otkriju učenici starijih razreda osnovnih škola grada Leskovca.

Učesnici radionice bili su učenici Osnovne škole „Josif Kostić“ iz Leskovca, koja ove nedelje obeležava 165 godina postojanja.

Ostale aktivnosti