Projekat „Istražitelji iz LE-a“

Projekat „Istražitelji iz LE-a“

U petak 15. marta 2019. godine u Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu realizovan je projekat „Istražitelji iz LE-a“ koji po Javnom pozivu finansira Centar za promociju nauke

Učenici osmog razreda osnovnih škola grada Leskovca imali su priliku da postanu deo projekta i detektivske priče koja se bazirala na tragovima, a čiji je glavni problem bio nestanak supstance iz školskog kabineta.

Tragovi supstance nađeni su na „mestu zločina“. Učenici su na osnovu tragova ispitivali i detektovali nestalu supstancu. Pre izvođenja eksperimenata autori i realizatori projekta su kroz predavanje i zanimljive enigmatske igre podsetili sve prisutne na metode koje će koristiti  da provere svojstva supstanci.

Ciljevi ovog projekta su: razvijanje sposobnosti za izvođenje jednostavnih fizičkih i hemijskih istraživanja; probuditi istraživački duh kod učenika; razvijanje logičkog i apstraktnog mišljenja kao i kritičkog stava u mišljenju i razvijanje veštine jasnog i preciznog izražavanja.

Pored uzbudljive naučne priče, pored istraživanja naših agenata, projekat je svim učesnicima ponudio i dobru zabavu i druženje što je jedan veliki uspeh, jer se znanja bolje usvajaju kroz zabavu i igru.

Ostale aktivnosti