Mesec matematike u Nišu

Mesec matematike u Nišu

Naučni klub Niš organizuje niz aktivnosti u okviru ovogodišnjeg Maja meseca matematike[:]Matematika-696x487

 

Veliki broj radionica sa interaktivnim postavkama za sve uzraste, kao i predavanja poznatih matematičara obeležiće ovogodišnji Festival matematike, koji četvrti put u Regionalnom centru organizuje udruženje NiMat. Festival će se održati 12. maja u Regionalnom centru od 10 do 18 časova, a ulaz će biti besplatan. Cilj ovog festivala je promocija matematike i njeno povezivanje sa drugim naučnim oblastima, ali i sa procesima i pojavama u svakodnevnom životu. Učesnici i nastavnici koji dovedu svoje učenike dobijaju potvrde o stručnom usavršavanju.

U organizaciji udruženja nastavnika NiMat 14. maja će biti održano predavanje ”Prebrojavanje i upoređivanje beskonačnih skupova”. Predavač je prof. dr Pankaj Džain sa Departamana za matematiku Južnoazijskog univerziteta Akbar Bavan u Indiji. Predavanje je namenjeno nastavnicima i ljubiteljima matematike, a prijavljivanje je na prijavnom listu RC do 11. maja.

U okviru predstavljanja primera dobre prakse nastavnika niških škola, u Naučnom klubu Niš 17. maja će se održati prezentacija tri časa matematike pod nazivom ”Čas matematike kao moguća baza za razvijanje međupredmetnih kompetencija”. Prezentaciju drži Dušica Marković, profesor matematike i samostalni pedagoški savetnik OŠ ”Stefan Nemanja”. Prijavljivanje je na prijavnom listu RC do 15. maja.

Ostale aktivnosti